Met uw hond naar de show!

)Een leuke ervaring en tevens een ludieke gelegenheid om met fokkers/hondenbezitters in contact te komen.

Het is goed om, voorafgaand aan het deelnemen aan een show, met uw hond trainingen te volgen. De ringtraining is een geweldig interessante training die u en uw hond goed voorbereiden op deelname aan de show.

Er is meestal wel een kynologenclub bij u in de buurt te vinden die deze trainingen verzorgt.

Het is goed om regelmatig thuis te oefenen op b.v. de keukentafel als het gaat om het leren stilstaan voor de jury, zodat men de hond goed kan bekijken.

Op de tafel wordt het gebit bekeken, men doet de lippen omhoog en soms wordt de bek ook geopend. Voorts wordt de hond van voren naar achteren betast, zo kan men b,v, constateren of er wel of geen knik in de staart zit, en bij een reu wordt er gecontroleerd op de aanwezigheid van twee balletjes.

Tijdens de show loopt de hond altijd aan de linkerkant. Dit in tegenstelling tot hetgeen er op de cursus gehoorzame hond wordt aangeleerd. In de ring loopt u op volgorde van nummer. De ringcommissaris zal u helpen uw plek te vinden in de rij. In de ring blijft u alert, begin b.v. geen praatje met de mensen aan de kant. De keurmeester beoordeelt de honden niet alleen als ze op de tafel staan! Vaak begint u met een paar rondjes met z’n allen rond te lopen, zodat de keurmeester het gangwerk (lopen) van de hond kan beoordelen. Hierna worden alle honden individueel gekeurd. Uw teckel moet op de tafel staan. Wanneer de laatste hond op de tafel staat zet u uw hond weer netjes neer. Nadat de laatste hond gekeurd is op de tafel draait de keurmeester zich om naar de groep en wil de honden in stand zien staan. Zorg dat u voldoende ruimte hebt met uw voorganger en degene die achter u staat. Vaak loopt u weer een paar rondjes en selecteert de keurmeester de nrs. 1 t/m 4. De eventuele andere honden mogen de ring verlaten.

Soms vraagt de keurmeester u om een driehoek te lopen of recht op en neer. Zorg dat u de ring benut!

Wat neemt u mee naar de show:

• Koffie/thee en proviand ( uiteraard ook verkrijgbaar op de show)

• Een bench waar de hond lekker rustig in kan liggen

• snoepjes voor de hond ( dan loopt hij/zij netjes naast u)

• Waterbakje

• Veiligheidsspeld om uw nummer mee vast te spelden, er zijn ook speciale clips op de show verkrijgbaar.

• Showriempje

• Evt. een borstel

Wij wensen u alvast veel succes bij de voorbereidingen!