Giftig voedsel voor honden

Schadelijk en giftig voedsel voor honden

✗ Chocolade
Dit bevat nl. cafeïne en ombromine, beide bestanddelen worden door het verteringsstelsel niet verteerd. Deze bestanddelen blijven door het verteringskanaal ‘rondzwerven’ en vergiftigen uiteindelijk de hond. Melkchocolade is het minst giftig en daarentegen is pure chocolade zeer giftig. In cola, koffie en thee zit ook cafeïne, dus ook deze dienen te worden vermeden.

✗ Tafelresten die vermeden dienen te worden;
eend, wildbraad, varken – en kalfsvlees, deze zijn te vet voor het spijsverteringskanaal van de hond. Gekruid voedsel brengt de maag van streek. Gekookte kip -, kalkoen-, of steakbeenderen zijn allen te broos en te scherp.

✗ Rauwe vis
Door rauwe door parasieten besmette vis te eten uit beken of rivieren krijgt uw hond de ‘’zalmvergiftigingsziekte”.

✗ Amandelen,abrikozen,avocado’s, look, paddenstoelen, nootmuskaat,perziken, rabarber, spinazie, rauwe aardappel ( gekookte of gepureerde aardappelen zijn daarentegen goed voor de hond!) en tomaten en de bladeren ervan.

✗ Alle alcoholhoudende dranken.

✗ Walnoten zijn erg giftig voor honden. Vooral bij natte walnoten is er een schimmel aanwezig die ernstige ziekte kan veroorzaken. In het algemeen zijn veel noten niet goed voor honden vanwege hun hoge fosforgehalte waarvan wordt verondersteld dat dit nier- en blaasstenen kan veroorzaken. Pinda’s zijn ook giftig.

✗ Van Kalkoenhuid wordt verondersteld dat dit acute pancreatis (ontsteking van de alvleesklier) zou veroorzaken.

✗ Geef nooit rauw varkensvlees i.v.m. de ziekte van Aujesky (Pseudo Hondsdolheid).

✗ Melk werkt laxerend.

✗ Rozijnen en druiven zijn zeer giftig.