Zindelijkheidstraining

Een jonge pup slaapt veel, dat is goed. Hij/zij doet veel indrukken op en deze verwerkt hij in zijn slaap. Wanneer de pup wakker wordt, dient hij/zij direct te worden opgepakt en naar buiten gebracht te worden. De kans is dan groot dat hij/zij ‘iets’ doet. Beloon hem/haar dan met een aai over de bol en gebruik daarbij je stem door hem/haar lief aan te spreken. Ook na het eten of spelen is het tijd voor een wandeling!

Bij ons heeft de pup geleerd om zijn/haar behoeftes op een krant te doen. Bij thuiskomst kunt u dan ook eventueel nog een paar dagen kranten neerleggen. Doe dit echter niet te lang, de pup kan dit dan als normaal gaan beschouwen, wat uiteraard niet wenselijk is. Denk daarbij ook aan uw post, deze zult u dan ws. niet droog in handen krijgen.

Het observeren van de pup is in deze periode erg belangrijk. Straf de pup nooit af door de hond even met zijn/haar neus door de uitwerpselen te halen!! Een hond begrijpt deze reactie echt niet. Het resultaat van dit wel te doen is dat de pup op een stiekem plekje zijn/haar behoeften gaat doen, of ze eten uit angst hun uitwerpselen zelfs op.

Negeer de ongelukjes, hoe vervelend ze ook lijken.

‘s Nachts is het goed om gebruik te maken van een bench. Een pup heeft er een hekel aan om zijn/haar eigen nest te bevuilen. De eerste nachten kun je de pup er nog even uithalen zodat het zijn/haar behoefte kan doen. Leg geen kranten in de bench, hiermee bevestig je dat de behoeften in de bench mogen worden gedaan!